Странице

недеља, 04. децембар 2016.

Prženi oslić

Potrebno je:

  • 3 oslića

Začini za ribu:

  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica ruzmarina
  • 1 kašičica slatke aleve paprike
  • 1/2 kašičice ljute aleve paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1/2 kašičice sušenog lista celera
  • 1 kašičica majorana

...i još:

  • 5 kašika žutog projanog brašna
  • 5 kašika belog brašna
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 kašičice aleve paprike

Priprema

1. Ribu očistiti, oprati i kuhinjskim papirom osušiti. Pomešati sve začine za ribu i, dobijenom smesom, dobro začiniti ribu. Ostaviti začinjenu ribu, da odstoji, pola sata.
2. U posudu za prženje sipati ulje i dobro ga zagrejati.
3. Pomešati kukuruzno brašno, obično brašno, biozačin i alevu papriku, pa dobro sjediniti sve sastojke. U pripremljenu mešavinu uvaljati ribu i staviti da se prži, na srednjoj temperaturi. Ribu nekoliko puta okretati prilikom prženja.
4. Prženu ribu poslužiti uz sos za ribu (kupovni, posni, sos za ribu - iz kesice).