Странице

четвртак, 13. јул 2017.

Cicvara

Potrebno je:

  • 400 g projanog brašna
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1 ljuta papričica
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 kašika masti
  • 200 g milerama
  • 1 l vode
  • 2 kašičice soli
  • 200 g sira

Priprema:

1. Ovo je jedan stari recept, za koji, mnoge mlade domaćice nisu ni čule. Mom bratu, sestri i meni, prvo baka, zatim i majka je često ovo jelo spremala za doručak. Tradicija se nastavlja, ostao mi je onaj, divni, ukus cicvare iz detinjstva, tako da je ja danas, spremam i svojoj deci. Ko je nije spremao, neka isproba recept, sigurno će vam se svideti.
2. Rastopiti mast u dubljoj posudi. Dodati, sitno, iseckani crni luk i iseckanu ljutu papričicu (kada se sprema za malu decu izostaviti ljutu papričicu). Dinstati, dok povrće ne omekša.
3. U drugu posudu sipati vodu, dodati so i mileram, pa staviti da provri i da se mileram rastopi.
4. Omekšalo povrće posuti alevom paprikom, promešati, pa dodati projano brašno. Mešati da se dobije mrvičasta struktura i pržiti brašno tri minuta. Sipati, postepeno, vrelu vodu, sa mileramom, promešati i kuvati, uz stalno mešanje, pet minuta (na tihoj vatri). Zatim skloniti sa vatre, ubaciti izmrvljeni sir, dobro promešati i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар