Странице

четвртак, 10. август 2017.

Popara

Potrebno je:

  • 700 ml vode
  • 2 kašike kajmaka
  • 400 g starog hleba
  • 1 kašičica soli
  • 300 g sira

Priprema:

1. Za ovaj recept svi znaju. Međutim, u početku moga kuvanja, uvek mi je bio problem koliko treba sipati vode, a koliko dodati hleba... Pa, za mlade domaćice, ja sam sve pretvorila u merne jedinice, tako da nema promašaja.
2. Vodu sipati u dublju posudu, dodati so i kajmak, pa staviti na vatru da provri.
3. Hleb iseckati (ili rukom iskidati) na sitnije kocke. Sir, viljuškom, izdrobiti, ali tako da ostanu i krupniji komadići.
4. Kada voda provri izručiti hleb i, varjačom, dobro sjediniti, uz neprestano mešanje. Kada se dobije jedna, homogena, smesa, dodati, izdrobljeni, sir i promešati. Poslužiti dok je toplo.

Нема коментара:

Постави коментар