Странице

уторак, 21. март 2017.

Svinjske šnicle punjene sremušem, pečurkama i parmezanom

Potrebno je:

  • 3 veće šnicle od svinjskog buta
  • 3 kašike majoneza
  • 1 kašičica dižon senfa
  • 6 kašika prezli
  • 3 kašike izrendanog parmezana
  • 400 g šampinjona
  • 1/2 vezice sremuša
  • 150 g dimljenog kačkavalja
  • 100 ml belog vina
  • suvi biljni začin
  • biber (sveže mleveni)

Priprema

1. Zamolite mesara da vam iseče što šire svinjske šnicle. Meso, tučkom, dobro istanjiti (ja meso stavim u kesu, pa ga tučkom tanjim, da ne bih povredila strukturu mesa). Svako parče mesa posuti, po ukusu, sveže mlevenim biberom i suvim biljnim začinom.
2. U manjoj posudi staviti senf i majonez, pa kašikom, dobro, sjediniti. U drugu posudu staviti prezle i izrendani parmezan i promešati, da se sastojci sjedine.
3. Šampinjone iseći na listiće i staviti da se dinstaju, na malo ulja. Pečurke dinstati, dok, sasvim, ne omekšaju i dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile. Skloniti ih sa vatre i posuti biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu. Promešati i ostaviti da se, potpuno, ohlade. Sremuš oprati i iseckati. Svaku šniclu premazati, sa jedne i druge strane, mešavinom senfa i majoneza. Preko staviti mešavinu prezli i parmezana, pa rukom pritisnuti, da se smesa od prezli zalepi za majonez. Isto uraditi i sa drugom stranom šnicle.
4. Na sredinu šnicle staviti deo isprženih pečuraka i deo, iseckanog, sremuša. Preklopiti, vrlo malo, ivice mesa, pa čvrsto uviti rolat.
5. Rolate mesa poređati u odgovarajuću posudu, koja ide u rernu.
6. Preko šnicli posuti ostatak isprženih šampinjona, naliti vino (sa strane) i prekriti alu folijom. Pripremljeno meso staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, jedan sat.
7. Nakon jednog sata izvaditi posudu iz rerne, skloniti foliju i meso posuti sa, krupno, izrendanim, dimljenim, kačkavaljem.
8. Vratiti posudu u rernu, još 15 minuta, da se jelo zapeče.
9. Svinjske šnicle iseći ukoso i poslužiti, uz odgovarajuću salatu.