Странице

петак, 14. јул 2017.

Sendvič sladoled

Potrebno je:

  • 250 g pti ber keksa
  • 1 kesica (70g) praha za sladoled (ukus po želji)

Priprema:

1.Keks podeliti na dva, jednaka, dela. Sladoled umutiti prema uputstvu, sa pakovanja.
2. Uzeti, odgovarajuću, posudu i obložiti je providnom folijom. Na dno posude poređati, prvu, polovinu keksa (ne treba ga natapati ničim). Preko keksa, ravnomerno, rasporediti, umućenu, smesu za sladoled. Na kraju, preko smese za sladoled poređati, drugu, polovinu keksa.
3. Prekriti posudu sa providnom folijom i ostaviti u zamrzivač, oko tri sata, odnosno, dok se sladoled ne stegne.
4. Izvaditi sendvič sladoled iz zamrzivača, iseći ga i poslužiti. Nemojte da se brinete, keks se ne zaledi, već divno "krcka", kada se zagrize...