Странице

петак, 11. август 2017.

Piletina sa karijem i čili papričicama

Potrebno je:

  • 400 g belog pilećeg mesa (bez kostiju)
  • 1 kašičica karija
  • 1/2 kašičice đumbira u prahu
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • 3 veća češnja belog luka
  • 2 čili papričice
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 čaša kisele pavlake ( 180 ml )
  • 1 kašičica senfa
  • 150 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
  • biber
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema:

1. Pileće meso iseći na male kockice. U dubljem tiganju (ja sam koristila vok tiganj) sipati malo ulja, ubaciti iseckano meso, dobro promešati i staviti da se prži. Meso pržiti dok ne dobije lepu, rumenu boju.
2. Kada meso porumeni dodati đumbir, kari, alevu papriku i iseckane čili papričice. Dobro promešati i propržiti dva minuta.
3. Zatim ubaciti, sitno, iseckani beli luk, pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku i kukuruz šećerac. Promešati, poklopiti tiganj i, na najnižoj temperaturi, krčkati 10-ak minuta.
4. Na kraju dodati senf, suvi biljni začin i biber (po ukusu), promešati i skloniti sa vatre. Poslužiti uz pirinač i salatu, po želji.